Monday, August 03, 2009

Kedekut Ilmu

Hari ni aku menaip dari Lab 1. Curik-curik.
Tengah sakit hati gle. Tak bleh tunggu balik bilik. Tak bleh. Nanti feel sakit hati untuk menulis itu sudah hilang.

Student Malaysia ni, ada macam-macam jenis. Bila aku maksudkan Malaysia, ye tak kisahlah Melayu ke Cina ke India ke mane ke.

Ada yang cerdik, tapi berlagak.
Ada yang cerdik, tapi murah hati. Murah hati kongsi ilmu lah.
Ada yang pilih kawan.
Budak tu pandai cerdik bijak, wah baiknye ngan kawan tu lain macam.
Budak tu slow lembab lampi, pandang sebelah mata pun lum tentu.

Bile orang tengok kita pandai sikit, bile ade group projek pape, masing-masing sibuk tanya kita, dah ada group belum. Nak join sama bleh x. Bla bla bla..~

Bila orang tengok kita lembab skit, pandang kita lain macam. Buat kite macam wujud tak wujud dalam group tu. Kita yang kena terhegeh-hegeh tanya, pastu dia jawab macam nak tak nak.

Bila mintak kita ajar sesuatu, sungguh-sungguh mintak tolong.

Bila kita tanya macam mana nak buat assignment atau soalan pape, dia kata tak tau. Tup tup tengok dia dah siap, dah hantar.

Apa korang rasa lau kena camtu?

Tapi bagus gak, paling kurang, kite boleh tengok, SAPE YANG BETUL KAWAN, SAPE YANG PURA-PURA KAWAN!

Ok cukup. Aku akan ingat budak 3 orang ni sampai bebile.

5 comments:

Farid KurmaBam said...

Saya tak pernah jumpa lagi spesis orang kedekut ilmu macam yang kamu cakap tu...

Tapi kalau jumpa pun OK jugak, barulah kehidupan namanya...

PurPleZ said...

hoho
penah jumpe~
hmm
tp nak wat cm ne
itulah manusia..
kite nak tw org tu cm ne
tgk r time kite ssh kn
tp x sume yg xleh ssh ngn kite tu x bgs..
x jugak..
mungkin dia ad halangan tersendri yg kite xtw kn..
hmmm
anyway, mmg ad org cm tu.
kalo org tu cm tu
hoho
jauhkn diri..
:)
anyway, inilah kehidupan CS.
ssh ooo org yg bukan CS nak dpt pengalaman cm ni.
hehe

crush said...

biase 2..
mmg de org cm2..dh 2, kt yg tmanggu2 kne crik kwn sndri wat grup..

knon2 ble present nnt grup dorg lg best n bgs dr kt..

xpe..sbr la..sbr..wat yg tbaik n lbh baik dr 3org 2..

sakinah said...

em lau xd dorang xhappening gak kan

ahahaha

niniKENTANG said...

anas tahir eaa?
haha
boyfriend ke?