Thursday, August 27, 2009

YM vs MSN


Dah lame aku terpikir-pikir. Nape yek, Chinese majoriti guna MSN dari YM. Dalam berpuluh beratus Chinese yang aku kenal atau jumpe, semuaaa guna MSN, SORANG je aku jumpe gune YM. Nape yek?? Sape tau nape?



Conteng-conteng: Terima kasih A**l. Sangat-sangat-sangat berterima kasih.

12 comments:

aznita said...

dunno. sy pun still wonder~! kwn sy kat univ ni pun, chinese sume guna messenger. only malay use ym! so sy kena on msn n ym. skype plak tuk transfter file je~~ (tired la byk2 tech ni) >.<

~maybe pengaruh rakan sebaya??~

Farid KurmaBam® said...

Alahai, tak perlulah 'on' Windows Live Messenger & Yahoo! Messenger sekali gus. Guna 1 dah la...

Yahoo! Messenger pun boleh 'add contact' dari Windows Live Messenger. Tak semestinya yang Yahoo! saja.

Farid KurmaBam® said...

Antara Microsoft® & Yahoo!®...

Syarikat mana yang lebih 'powerful' dalam bidang komputer ni?

Jawapan itulah jawapannya...

Orang Melayu kita tak berapa nak peduli sangat pasal hal-hal kualiti ni. Apa yang diperkenalkan sama ada oleh keluarga atau kawan-kawan, yang itulah yang digunakan sampai ke tua. Tak pernah nak buat perbandingan antara syarikat yang menawarkan perkhidmatan tu. Katakan, sorang mamat yang rabun IT ni diperkenalkan dengan Yahoo! Messenger oleh kawannya. Sampai ke bila-bila la dia guna Yahoo! Messenger tu.

Sebab tu kita kena bijak memilih. Saya tak la kata Yahoo!® tu tak bagus, tapi kalau banding dengan Microsoft®...

Alahai Yahoo!®

N@N said...

mungkin cuz, msn interface dia lebih cantik?? =)

PurPleZ said...

im still wondering bout that
but
slagi apa yg kite nak tu memenuhi
layan~ je
hek3
tp purplez sendri pun xtw nape purplez ade sume
guer ade ym, skype, msn, n ape lg eh?(gile tamak!)
hek3
layan~
sama je kes cam antara OS windows n linux
same goes to openOffice n microsoftWords.
hmmm

p/s: purplez ada linux, windows, openOffice, microsoftWords..hahaha~ (gile tamak x??) :D

sakinah said...

aznita,
[ok sy suda tersalah org. sy ingt kamu k.aznita :D hehehehehe salam kenal :D]

betul betul skype best trasfer file. xkn putus wpun tenet mengong. nnt dia bleh sambung sndri kan kan

tp sedikit lembab juga hehe

sakinah said...

farid,
xbest buat camtu
siyes xbest

hehehehehehe

tp, sgt menyenangkan juga :D

sy buat dua2
ada msn ada ym

yang ym pun add yg msn hehe
yang msn pun add yg ym hehe

sakinah said...

farid lagi,
oo ada kaitan pasal tu ek..
tak terpk pun sebelom ni

tp.. err rase mcm xberape nk kena je :-?

sakinah said...

N@N,
hehehe agaknye kan hehe

sakinah said...

purplez,
same la kite :D
gue pun ade ym msn skype :D

p/s: xpe, dak cs memang seharusnye tamak dalam bab cenggini hikhik

YAN^S said...

aku pun tak tahu ... kenapa... tapi mmg dari dulu lagi mcm tu... aku pun pelik.... tapi... before ada msn and ym... dulu guna icq...semua guna tu je...

az said...

k.aznita? sape tuh. i tot sy sorang nama aznita kat dunia nih (sengal~!)

sy add gak kwn from msn ke contact ym n vice versa. but i do prefer ym. yeah~

salam perkenalan to u too